Predlog za desert: Topljenik
[caption id="attachment_116052" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 10 jaja 10 kašika šećera 5 kašika bra...
pročitaj jošUžina ili večera za mališane starije od godinu dana
Potrebno je:
180 g starog hleba (integralnog)
25 g putera
1 glavica crnog luka, sitno naseckana
180 g naribanih tikvica
50 g naribanog trapista
1 jaje (odvojite belance od žumanceta)
prstohvat soli
suncokretovo ulje za prženje
Priprema:
Stari hleb razmrvite ili ga usitnite u blenderu. Tikvice dobro iscedite. Zagrejte puter u tiganju, pa na njemu izdinstajte crni luk. Dodajte naribanu tikvicu, pa nastavite sa dinstanjem još nekoliko minuta. Pomešajte ovu masu sa naribanim sirom i polovinom usitnjenog hleba, žumancetom i solju. Od ove mase, pobrašnjenim rukama formirajte osam „kobasica“. Belance umutite u šne, pa u njega umočite „kobasice“ , uvaljajte ih u preostale mrvice od hleba i pržite na zagrejanom suncokretovom ulju, dok ne porumene. Poslužite detetu uz svež jogurt.
[caption id="attachment_116052" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: 10 jaja 10 kašika šećera 5 kašika bra...
pročitaj još[caption id="attachment_117566" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 250 g sirovih leblebija 2 čena belog l...
pročitaj jošPotrebno je: 1 sveža pileća džigerica (bez srca) šoljica (za kafu) integralnog pirinča 1 šargarepa šoljica mladog graška malo puter...
pročitaj još