05.01.2015 Porodica

Dečije izjave izluđuju roditelje

Dečije izjave često znače baš ono čto čujemo ali se isto tako mnogo puta desi da dete želi da nam saopšti i neki drugi sadržaj. Koliko puta ste čuli svog mališana da izgovori: Dosadno mi je, Nije fer, To je moje… Evo o čemu se radi.

Dosadno mi je
Budite spremni da vam dete kaže da mu je dosadno. Tačnije, uvek morate da budete korak ispred njih i da odmah reagujete na pravi način. Unapred spremite društvene igre, dečije karte, igračke, bojanke, sve ono čime možete da okupitate dete.

Nije fer
Kako dete bude odrastalo sve češće će da se buni. Gledajte na tu pojavu kao na svaku drugu u svetu odrastanja. Dečiji svet mnogo se razlikuje od našeg. Izjava Nije fer samo je još jedna u nizu dečijih bisera. Dočekate je spremno tako što ćete detetu odvući pažnju na neki drugi, novi sadržaj a ako nastavi da se duri, objasnite mu zašto ne može sve da bude kako je zamislilo.

To je moje
Kad čujete da je vaš mališan izjavio To je moje nemojte odmah da budete sudija između njega i njegovog sagovornika. Pustite dete da se samo izbori sa novonastalom situacijom i neka samo donosi zaključke. Istovremeno treba da znate da vaše dete nije škrtica ili je razmaženo nego se plaši da svoju igračku nikada više neće dobiti nazad.

Dečiji biseri su svuda oko nas, neki su nam simpatični a neki nas teraju na razmišljanje. U svakom slučaju, budite spremni na njih. Reagujte u skladu sa situacijom a ponekad to neće biti lako. Neka od rešenja za pomenute situacije ali i neka nova iskustva koja vas tek čekaju, pročitajte u najnovijem broju časopisa Mama i Beba koji je već na kioscima.

Ostavite svoj komentar, pošaljite nam svoja iskustva, pišite nam koje su dečije izjave vas ostavile bez daha, sa kojima niste umeli da se izborite.

Izvor: Life Content




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije