07.01.2015 Porodica

Čitanje slikovnica za Božić

Božić je dan koji maksimalno treba da posvetite sebi i svojoj porodici. Što je više moguće, igrajte se sa svojom decom, izmišljajte nove igre, dozvolite mu da radi sitnice koje su inače zabranjene.

Za Božić, tokom popodnevnog odmora, odredite vreme koje ćete se posvetiti svojim potomcima. Čitanje slikovnica svakako će biti dvostruko korisno. Dete će osetiti ljubav, posvećenost i biće u centru pažnje, što svakako želi, a vi ćete zaboraviti na svakodnevne probleme.

Bajke za decu koje vaš mališan traži da mu se čitaju, ispratite korak dalje. Podstaknite dete da vam prepriča šta je zapamtilo, postavljajte mu pitanja u vezi sa bajkom ali i mimo nje. Dečija mašta može svašta, dozvolite da vam dete to pokaže.

Čitanje slikovnica može da vam posluži da otkrijete eventualne dečije tajne. Dok čitate detetu, na kratko prekinite čitanje, postavite pitanje koje ste zaboravili u toku nedelje ili dete nije bilo spremno da vam tada odgovori. Nežnost u vašem glasu dodatno će motivisati dete da va se otvori.

Ugođaj će biti potpun ukoliko u čitanju literature za decu učestvuju oba roditelja.

Izvor: Life Content

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije