Evo kakve su poklone izabrali mališani iz siromašnih porodica u Americi

Ekipa američke televizije odlučila je da napravi mali eksperimet i pokaže šta božićni pokloni znače deci. I šta deca najviše žele.

Youtube Printscreen

Youtube Printscreen

Ekip aje snimila devojčice i dečake iz Metro Atlanta Boys & Girls Club-a među kojima je čak 83 odsto njih iz siromašnih porodica u kojima će i ove godine jedva imati za jeliku i sitnicu s kojom će obeležiti praznik.

Za ovaj projekat deca su prvo odgavarala na pitanja šta žele za Božić, i odgovori su bili uobičajeni: od X-BOX-ova, lego kocki, kuće za Barbike i druge manje ili više skupe igračke. Iako su to deca iz porodica u kojima roditelji tako nešto ne mogu da im daruju, deca su ipak to želela.

A onda su klince pitali i šts misle šts bi njihovi roditelji želeli za Božić. Kako su roditelji najčešće zanemareni u poklanjanju, barem od strane dece i to posebno u siromašnijim porodicama, to ipak ne znači da oni nemaju želje.

I tako su deca sastavila listu želja – za sebe i za svoje roditelje, a kada su pred njih stavili ono što su poželeli – u dva poklona, i tražili od dece da izaberu koji će poklon poneti kući, šta mislite – šta su odabrali?

Još su za kraj i objasnila zašto će baš taj poklon poneti svojoj kući.

Pripremite maramice.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije