10.07.2015 Zdravlje deteta

Mama otkrila od čega boluje njen mališan zahvaljujući društvenoj mreži

Nakon što je, zahvaljujući društvenoj mreži Fejsbuk, otkrila od čega boluje njen sin, jedna mama odlučila je da podigne svest o Lajmskoj bolesti i upozori roditelje da na vreme reaguju…

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Nekoliko dana pre nego što je primetila crvene pečate na koži svog sina, Keren MekGregor je na društvenoj mreži Fejsbuk slučajno spazila fotografiju na kojoj su bili prikazani isti pečati, karakteristični za Lajmsku bolest – infektivno oboljenje koje nastaje ubodom krpelja.

Upravo ova fotografija bila je dovoljna da Keren samo nekoliko dana nakon toga odmah shvati šta je sa njenim sinom.

beba1

Keren je svog sina odmah odvela kod lekara koji su njene sumnje i potvrdili. Zahvaljujući brzoj reakciji mame, ali najpre fotografiji koju je slučajno videla, sprovedeno je lečenje odgovarajućim antibioticima pod lekarskim nadzorom, zbog čega je sprečena pojava daljih komplikacija.

“Savetujem svima, a posebno roditeljima, da prate ovakve objave na Fejsbuku. Da nisam slučajno naletela na fotografiju, nikad mi ne bi palo na pamet da moj sin ima upravo Lajmsku bolest. Najpre bih pomislila da je u pitanju obična reakcija kože na predugo igranje u velikoj travi”, objašnjava Keren.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije