08.06.2015 Ishrana deteta

Bolonjeze sos sa pireom od povrća

Ovaj ukusan ručak biće idealan obrok za vašu bebu (ukoliko ona ima više od devet meseci), ali i za sve ukućane!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno je:
*Bolonjeze sos:
– 15 ml (dve supene kašike) maslinovog ulja
– 1 crni luk, sitno seckan
– 1 beli luk, sitno seckan
– 500g nemasnog mlevenog mesa
– 1 rendana šargarepa
– 1 koren celera, sitno seckan
– 1 kašika peršuna
– 1 šolja seckanog paradajza
*Pire:
– 1 kg krompira iseckanog na kockice
– 500 g karfiola
– ¼ šolje jogurta

Priprema:
*Bolonjeze sos
Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Pomešajte sa mlevenim mesom i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paradajz i dobro promešajte. Smanjite temperaturu i kuvajte dva sata.
*Pire
Zasebno obarite krompir i karfiol. Pomešajte i izgnječite sve. Dodajte jogurt u slučaju da je masa gusta.
Služite uz bolonjeze sos.

Napomena: Ukoliko kuvate samo za bebu, ova količina biće dovoljna za osam do 10 porcija.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije