30.12.2013 Ishrana deteta

Džigerica sa pirinčem i graškom

grasa

Potrebno je:

  • 1 sveža pileća džigerica (bez srca)
  • šoljica (za kafu) integralnog pirinča
  • 1 šargarepa
  • šoljica mladog graška
  • malo putera
  • peršunov list

Priprema:

Džigericu izdinstajte na malo ulja. Dodajte pola šoljice vode, pa „krčkajte“ još deset minuta. Ispasirajte je i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, skuvajte pirinač, grašak i šargarepu u posoljenoj vodi. Pirinač ocedite, a šargarepu i grašak izgnječite viljuškom (ili izmiksajte u blenderu). Pomešajte džigericu i pasirano povrće, dodajte malo putera i iseckanog peršunovog lišća, a zatim sve dobro umutite. Ako je potrebno, razredite sa malo mlakog adaptiranog ili majčinog mleka.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije