Ovo jelo predstavlja idealan početak uvođenja mesa u bebinu ishranu, najpre kao bujon, a zatim i meso. Dobijeni bujon možete koristiti i sutradan za pripremu kašica od povrća i tako ih obogatiti.
Foto: Kuvarski Dnevnik bebe Marte
Sastojci:
– Pileće belo meso
– 3 šargarepe
– 2 peršuna
– 2 krompira srednje veličine
Priprema:
U litri vode kuvati pileće belo meso, šargarepe, dva peršuna i dva krompira, bez soli i začina oko 90 minuta. Kada je skuvano, belo meso sitno naseckamo, povrće izgnječimo, a gustinu jela regulišemo tečnošću od kuvanja. Može se dodati i sitno seckani svež peršunov list, ali tek nakon kuvanja.
Autor: Dr med. Marija Mandić
Sve informacije u vezi sa ovom knjigom možete potražiti na facebook stranici www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte kao i putem e-maila: [email protected] ili na telefon 024/524-884 ili 063/593-068