11.03.2016 Ishrana deteta

Pripremite ukusne panirane šnicle u belom vinu!

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna


Sastojci:
1 kg junećih šnicli od buta
5 dl mleka
1 glavica belog luka
1 veza peršuna
3 jajeta ulje
200 g brašna
200 g prezle
1 dl belog vina
1 dl vode
1 kg krompira
mešavina začina

Priprema:

1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese a zatim ih složiti u odgovarajuću činiju, preliti mlekom da ogreznu i ostaviti u frižideru da prenoće.
2. Sutradan, šnicle ocediti pa ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Beli luk i peršun sitno iseckati.
4. Uzeti suvu tepsiju pa u nju poslagati red šnicli, posuti s malo belog luka i peršuna te rasporediti drugi red šnicli. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Sjediniti belo vino sa vodom i preliti preko šnicli. Staviti u zagrejanu rernu na 180°C oko 30 minuta dok tečnost ne uvri.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije