26.04.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Rižoto s povrćem

Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
pola šolje (od 2 dl) integralnog pirinča
pola šolje kukuruza šećerca
1 veća šargarepa
2 šake spanaća
1 glavica crvenog luka
300 g prokelja
1 limun
soja sos po ukusu
maslinovo ulje
1 kašika posnog margarina
so, biber

Priprema:
1. Pirinač skuvati u vodi dok ne omekša, a zatim ga ostaviti da se dobro ocedi od suvišne tečnosti.
2. Prokelj očistiti od gornjih listova, pa veće glavice preseći napola.
3. U dubljem tiganju otopiti margarin, dodati prokelj i kratko pržiti dok ne omekša.
4. Zatim ga izvaditi iz tiganja, ostaviti sa strane, a u tiganj dodati malo maslinovog ulja i sitno iseckan ljubičasti luk. Pržiti dok ne postane staklast.
5. Zatim dodati šargarepu isečenu na kockice i kukuruz. Nastaviti s prženjem dok šargarepa blago ne omekša, te dodati spanać i mešati dok “ne uvene”.
6. Na kraju ubaciti pirinač, preliti soja sosom i posoliti i pobiberiti po ukusu.
7. Rižoto servirati na sredinu tanjira, a okolo staviti prženi prokelj, te odozgo nacediti sok od limuna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije