13.07.2015 Ishrana deteta

Leonardo keks torta

Donosimo vam recept za preukusnu tortu idealnu za tople dane, koju ćete spremiti za samo dvadeset minuta!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno je:
– 600 ml mleka
– 2 pudinga od vanile
– 200 gr margarina
– 5 kašika šećera
– 100 gr šećera u prahu
– 4 banane
– 200 gr keksa s maslacem
– 200 gr žele bonbona
– 100 gr kokosovog brašna
– 1/2 limuna

Još:
Po želji slatka pavlaka, šlag krema ili pena

Priprema:
U šerpu sipajte 500 ml mleka i pet kašika šećera, pa kad sve prokuva dodajte prašak za puding, koji ste sjedinili sa 100 ml mleka. Kada puding dobije potrebnu gustinu, sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi. U ohlađen puding dodajte puter izmiksan sa prah šećerom. Sve dobro izmiksajte. Žele bombone isecite na parčiće, a keks izlomite. U puding dodajte seckane banane (koje možete poprskati sa malo limunovog soka) i kokosovo brašno. Kremi dodajte i žele bombone i izlomljeni keks, pa sve dobro sedinite. Dobijenu masu sipajte u kalup obložen folijom, pa ostavite u frižider da se stegne. Kad se torta stegne, stavite na tacnu. Umutite slatku pavlaku ili šlag penu, pa premažite preko cele torte.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije