20.04.2016 Ishrana deteta

Posno jelo: Rolovana pastrmka

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana


Sastojci:
4 pastrmke srednje veličine
1 praziluk
250 g šampinjona
80 g pirinča
4 kašike maslinovog ulja
1 brokoli
2 l supe od povrća
80 g posnog putera
mešavina začina
šafran, biber

Priprema:

1. Praziluk iseći na kockice, šampinjone na listove.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati listove šampinjona, te i njih kratko propržiti.
3. Dodati pirinač i dinstati ga povremeno dolivajući vodu dok ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati šafran i začine po ukusu.
4. Pastrmkama odseći glave, te ih poprečno zaseći i otvoriti kako bi se dobile šnicle za punjenje.
5. Na svaku šniclu staviti malo fila od pirinča i urolovati.
6. Rolnice od ribe uviti u foliju i kuvati u ključaloj supi 20 min.
7. Izvaditi ih iz supe, otpakovati i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Odozgo staviti malo putera i kratko zapeći da porumene.
8. Brokoli obariti u slanoj vodi, procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije