Ručak za danas: Musaka s tikvicama i piletinom
[caption id="attachment_118851" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: – 3 tikvice – 6 jaja – 200 g brašna – 4...
pročitaj jošSastojci:
4 tikvice
200 g kačkavalja
1 kašika putera
1 manja glavica crnog luka
300 g pelata paradajza
50 g zelenih maslina
3 kašike ulja
bosiljak
origano
mešavina začina
Priprema:
1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
2. Pelat paradajza iseći na kocke, crni luk i zelene masline što sitnije iseckati.
3. Na otopljenom puteru propržiti crni luk kako bi omekšao, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, masline, bosiljak, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi
sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
5. Zatim ih izvaditi iz rerne i u njih rasporediti polovinu pripremljene smeseod povrća. Prekriti listovima kačkavalja, naneti ostatak smese i završiti sirom.
6. Ovako pripremljene tikvice vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumene.
Nijedan organizam ne može funkcionisati bez tečnosti, pa se stoga preporučuje da dnevno popijete najmanje litar i po vode, ali i nekoliko čaša prir...
pročitaj jošDavno je prošlo vreme belog hleba, viršli i paštete. Čime da hranite decu danas savetuje vas naša nutricionistkinja Dragana Filipović. [caption ...
pročitaj jošMamama je teško gledati kako se njihovi mališani muče sa zubićima. Stalno bi nešto grickali. Napravite im ukusne keksiće za zubiće. [caption id=...
pročitaj još