
Ručak za danas: Musaka s tikvicama i piletinom
[caption id="attachment_118851" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: – 3 tikvice – 6 jaja – 200 g brašna – 4...
pročitaj jošSastojci:
4 tikvice
200 g kačkavalja
1 kašika putera
1 manja glavica crnog luka
300 g pelata paradajza
50 g zelenih maslina
3 kašike ulja
bosiljak
origano
mešavina začina
Priprema:
1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
2. Pelat paradajza iseći na kocke, crni luk i zelene masline što sitnije iseckati.
3. Na otopljenom puteru propržiti crni luk kako bi omekšao, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, masline, bosiljak, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi
sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
5. Zatim ih izvaditi iz rerne i u njih rasporediti polovinu pripremljene smeseod povrća. Prekriti listovima kačkavalja, naneti ostatak smese i završiti sirom.
6. Ovako pripremljene tikvice vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumene.
Podrigivanje je važan deo hranjenja bebe. Dok sisa beba se prilično naguta vazduha što može da joj stvori neprijatnost izazvanu nadutošću. Kako taj...
pročitaj jošRazličiti su stavovi o samom postupku uvođenja žumanceta, ali se svi slažu da je to dugotrajan proces koji traje 3-4 nedelje jer se žumance kao vel...
pročitaj jošUme biti poprilično frustrirajuće kada dete neće da jede jer ste sigurno zabrinuti da će biti gladno. Otkrivamo trikove koji vam mogu pomoći. Da...
pročitaj još