02.02.2018 Ishrana deteta

Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
2 svinjska filea
300 g spanaća
200 g kačkavalja
150 g susama
2 dl ulja
200 g majoneza
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i masnoće, a potom svaki file iseći na 4 parčeta. Meso istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu da bi se dobile šnicle za punjenje.
2. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati. Kačkavalj iseći na kockice.
3. Na svaku šniclu staviti malo spanaća i nekoliko kockica kačkavalja, a zatim krajeve mesa preklopiti ka unutra i oblikovati u medaljon.
4. Punjene medaljone uvaljati u susam i blago pritisnuti da bi se susam zalepio. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana.
5. Pržene medaljone preliti majonezom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije