19.01.2018 Vaspitanje

„Recept“ učiteljice koja uspešno štiti svoje đake od vršnjačkog nasilja

Nakon tragedije koja se dogodila u školi u kojoj radi, učiteljica iz Kolorada, odlučila je da stane na put maltretiranju vršnjaka i dala fantastičan primer prosvetnim radnicima širom sveta.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ponekad deca tako dobro skrivaju sve nevolje i maltretiranje kroz koje prolaze u školi pa je učiteljima ili profesorima teško da uopšte primete da postoji problem koji se mora što pre rešiti.

Upravo je toga svesna učiteljica kojoj je spisateljica Glenon Dojl Melton posvetila kolumnu. U njoj je opisala susret sa jednom od učiteljica svog sina Česa koja joj je tokom razgovora priznala da svake sedmice pokušava da prepozna zlostavljane učenike u svojoj učionici.

Pročitajte i… Poznate ličnosti koje su bile žrtve vršnjačkog nasilja

„Sele smo na par minuta i pričale o tome kako je podučavanje dece sveta dužnost i odgovornost. Složile smo se da matematika i čitanje nisu najvažnije stvari koje se uče u učionicama“, objašnjava Glenon.

Svakog petka učiteljica zamoli svoje učenike da izvade komad papira i na njega napišu imena četvero dece sa kojom bi voleli da sede tokom sledeće nedelje. Učenici su svesni da njihovi zahtevi mogu i ne moraju biti ispunjeni. Takođe moraju izdvojiti jednog učenika koji je te nedelje bio izuzetan primer svima.

Nakon što učenici odu svojim kućama, učiteljica razvrstava te papiriće ispred sebe i proučava ih. Kako to izgleda poogledajte na narednoj strani…
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije