Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci
120 g kačkavalja po izboru, isečenog na kocke veličine oko 1 cm
1,5 kg paradajz-sosa
750 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka, sitno seckana
1 jaje
pola šolje prezli
1 kašičica suvog origana
so i biber
Priprema
1. Kockice sira prebacite u kesu za zamrzivač, pa ih zamrznite na 1 sat.
2. Zagrejte rernu na 150°C. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite papir uljem.
3. U većoj činiji pomešajte prezle s 3 kašike sosa od paradajza, pa umešajte meso, luk, so, biber, origano i jaje. Od smese oblikujte loptice prečnika 5 cm, pa u svaku utisnite kocku sira, dobro je obmotavajući mesom. Složite na pleh i pecite 10 minuta.
4. U međuvremenu, ostatak sosa sipajte u šerpu, poklopite je i zagrejte do ključanja na srednjoj vatri, često mešajući. Potom ubacite ćuftice, pažljivo izmešajte, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte 10-15 minuta, povremeno mešajući. Poslužite uz, ako želite, pire-krompir.