Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
400 g sitno mlevene junetine
1 glavica crnog luka
1 šargarepa, ulje
5 dl soka od paradajza
1 kašičica šećera
mešavina začina
200 g kačkavalja
20 kanelona
Za fil:
600 g sitnog sira
250 g mocarele
40 g parmezana
2 jajeta, so
2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Fil:
1. Sjediniti sitni sir, parmezan, jaja i rendanu mocarelu, pa dodati peršun i začine po
ukusu. Dobro izmešati.
2. Pripremljeni fil sipati u poslastičarski džak i pomoću njega napuniti kanelone.
Preliv:
1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na sitno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati mlevenu junetinu, te i nju kratko propržiti da bi promenila boju. Nastaviti sa dinstanjem, dolivajući pomalo vode, oko 10 min.
3. Nakon toga sipati sok od paradajza, dodati šećer, origano i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi 15 min.
Finalni postupak:
1. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati punjene kanelone. Preliti ih umakom od mesa i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 30 min.
2. Potom posuti kačkavaljem i vratiti u rernu nakratko da bi se sir otopio.