Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSastojci:
Za palačinke:
2 manja jajeta
6 kašika brašna
1 dl mleka
1 dl vode
prstohvat soli
1/2 kašičice šećera
ulje
Za fil:
400 g šampinjona
1 praziluk
1,5 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
ulje
Ostali sastojci:
2 dl pavlake
150 g kačkavalja
Priprema:
Palačinke:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja s malo šećera i soli, pa dodati vodu i mleko. Postepeno dodavati brašno i neprekidno mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa gustine jogurta.
2. Manji tiganj prečnika 15 cm nauljiti, sipati u njega pola kutlače smese za palačinke i razliti. Peći dok testo ne porumeni s obe strane. Na isti način od preostalog materijala ispeći ukupno osam palačinki.
Fil:
1. Crnu luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati šampinjone isečene na listove, pa nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati začine po ukusu pa kratko prokuvati kako bi se fil zgusnuo.
Finalni postupak:
1. Palačinku položiti na radnu površinu, te staviti na nju dve ravne kašike fila od pečuraka. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema sredini i urolati.
Na isti način od preostalog materijala nafilovati preostale palačinke.
2. U nauljenu vatrostalnu činiju poslagati palačinke, premazati ih pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem. Prekriti papirom za pečenje, a potom preko njega naneti foliju i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 25 min.
[caption id="attachment_114432" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 2 veze blitve 1 struk praziluka srednje ...
pročitaj još[caption id="attachment_117230" align="alignnone" width="640"] ScreenShot: Youtube/Easy Turkish Recipes[/caption] Sastojci: 300 g keksa 800 ml...
pročitaj još[caption id="attachment_112959" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 1,5 kg krompira 1 srednja dimljena butki...
pročitaj još