Foto: Dobra hrana
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 250 g gotovih mlinaca
– 4 dl pavlake za kuvanje
– 2 dl kisele pavlake
– 1 pileća kocka za supu
– 200 g šampinjona
– 100 g mesnate slanine
– 100 g buđavog sira
– mešavina začina, ulje
Priprema
1. Pileće belo meso iseći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Piletinu začiniti po ukusu i pržiti je na vrelom ulju da porumeni. Potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti slaninu i šampinjone.
4. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom i dodati začine po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, slaninu i šampinjone, dodati krupno izlomljene mlince pa preliti mešavinom od pavlake i polako promešati.
6. Pileću kocku za supu prokuvati u 1 l vode.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju presuti smesu od piletine. Sipati malo supe da ogrezne, odozgo izmrviti buđavi sir i polako promešati da se dobije ujednačena smesa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
Foto: Dobra Hrana
Pročitajte i… Predlog za nedeljni ručak: Filovane svinjske šnicle
Foto: Dobra Hrana
Pročitajte i… Predlog za današnji ručak: Zapečene palačinke