Foto: Bakina kUJNA
Sastojci:
400 g šampinjona
1 glavica crvenog luka
2 šargarepe
1 paštrnak
1,5 l supe od povrća
1 kašika senfa
mešavina začina
4 parčeta domaćeg hleba
2 čena belog luka
ulje
Priprema:
1. Crveni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i paštrnak oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Šampinjone iseći na listove.
3. Na malo ulja propržiti crveni luk, šargarepu i paštrnak. Kada povrće omekša nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi.
4. Dinstano povrće sa malo tečnosti od kuvanja izmiksati u blenderu. Dobijenu kašu vratiti u šerpu pa dodati šampinjone, supu od povrća, senf i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju.
5. Posebno u suvom teflonskom tiganju ispeći kriške hleba pa ih natrljati napola presečenim čenovima belog luka i iseći na kockice.
6. Gotovu čorbu neposredno pred serviranje posuti tostiranim hlebom.