Foto: Dobra hrana
Evo predloga za jedan lagani ručak za čiju pripremu vam neće biti porebno mnogo vremena.
Sastojci:
– 400 g testenine u obliku pužića
– 120 g sušenih vrganja
– 1 srednja glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 40 g rendanog parmezana
– 150 g pršute, so
– 3 dl slatke pavlake
– 1 jaje, ulje
– majčina dušica
Priprema:
1. Sušene vrganje preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i iseći na tanke rezance.
2. Crni luk iseći na kockice, pršutu na štapiće, a beli luk ispasirati.
3. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocediti.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati vrganje i pršutu te i njih kratko propržiti.
5. Sipati slatku pavlaku i dodati majčinu dušicu pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se umak blago ne zgusne.
6. Zatim dodati testeninu i promešati. Skloniti sa ringle, dodati umućeno jaje i parmezan, začiniti po ukusu i izmešati.