18.12.2016 Porođaj

Šta da očekujete od prve menstruacije posle porođaja?

Posle porođaja mnoge žene iščekuju da vide kako će se dalje odvijati njihov menstrualni ciklus. Prva menstruacija nakon porođaja zavisi od nekoliko faktora i veoma je individualno vrijeme njenog pojavljivanja.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Mnogi lekari ističu da i njen povratak uveliko zavisi od toga doji li žena ili ne. Uz to, mnoge se žene njenom pojavom iznenade, uvidevši da nije reč o menstruaciji na kakvu su navikle pre trudnoće.
Prva menstruacija i kada je očekivati?
Nakon porođaja, prva menstruacija se obično pojavljuje nakon šest do osam sedmica, u slučaju da žena ne doji. Kod dojenja je, međutim, nešto drugačija situacija. Gotovo je nemoguće proceniti kada će se ona u tom slučaju pojaviti. Neke žene menstruaciju neće dobiti tokom celog perioda dojenja, dok će se drugima ona vratiti nakon svega nekoliko meseci.
Drugačije iskustvo
Prva menstruacija nakon porođaja za svaku će ženu biti sasvim novo iskustvo. Ona će se razlikovati od svega na što je žena navikla pre trudnoće. Njeno telo se sada još jednom mora priviknuti na novo stanje – vraćanje na ono kako je bilo pre same trudnoće.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije