Skokovi u razvoju vaše bebe? Ništa strašno i evo šta znače

Dojenje… Tako teško, tako komplikovano, tako zahtevno… Da, jeste teško, komplikovano i zahtevno ALI samo ako ne znate osnove dojenja, a kada to naučite dojenje postaje pravo zadovoljstvo. Ovo će vam potvrditi svaka majka koja je uspešno savladala dojenje.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Jedna od jako važnih stvari kod dojenja, pored one rečenice koja mora da Vam odzvanja u glavi da dojenje ide iz glave, a mleko iz dojke i pravilnog položaja deteta na dojci, jeste ta da naučite da se kod maltene svakog deteta javljaju određene faze u razvoju koje popularno zovemo skokovi u razvoju.
Šta su to skokovi u razvoju?
Skokovi u razvoju su periodi u bebinom životu kada se beba naglo menja. To su periodi koji se najčešće osećaju pre velikih dešavanja u bebinom telu pre svega ona koja se odnose na fizički rast i razvoj.
Kada se javljaju skokovi u razvoju?
Kao i kod svega kada je rast i razvoj deteta u pitanju ono na šta se mora računati to su individualne razlike. Nismo svi isti tako da se i skokovi ne javljaju kod svih beba u isto vreme. Postoje određene smernice kada se javljaju ali ponavljam ovo su samo smernice, a kod vaše dece se može desiti da, u početku, dođu par dana pre ili kasnije, a kako dete raste pomeranja mogu da budu i veća.
Ono što sam u praksi bila u prilici da vidim je da postoje dve šeme i to prva koja prati brojeve 3, 6 i 9 (dana, nedelje, meseci) i druga šema koja prati brojeve 2 i 4 (dana, nedelje, meseci).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije