Foto: Dobra hrana
Sastojci:
– 4 veća bataka sa karabatakom
– 4 lista praške šunke
– 150 g kačkavalja
– 1/2 crvene paprike
– 3 dl juneće supe
– 1 manja glavica karfiola
– 3 jajeta
– 150 g brašna
– prezli po potrebi
– mešavina začina
– ulje, so
Pročitajte i… Tri recepta za odlična jela s pilećim batacima
Priprema:
Pileće batake sa karabatakom uzdužno zaseći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju, vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
Šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu. Kačkavalj i crvenu papriku iseći na štapiće. Šniclu položiti na radnu površinu tako da kožurom bude okrenuta nadole. Prekriti je listom praške šunke i staviti po dva štapića sira i paprike. Bočne stranice šnicle malo saviti ka unutra da sir ne iscuri te pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica. Rolnice ispeći na vrelom ulju da porumene, a zatim dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Karfiol iskidati na cvetove i kratko blanširati u slanoj vodi. Blanširani karfiol uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ga na vrelom ulju dok ne porumeni. Rolovane batake poslužiti uz pohovani karfiol.
Još predloga za ručak pogledajte OVDE.