25.11.2015 Ishrana deteta

Predlog za dodatak ručku: Italijanska salata

Foto: Brza Hrana Specijal

Foto: Brza Hrana Specijal

Sastojci:
400 g špageta
200 g praške šunke
150 g kačkavalja
100 g paradajz pirea
1,5 dl kečapa
100 g majoneza
20 g parmezana
150 g mariniranih šampinjona
1 glavica zelene salate
mešavina začina
origano
so, biber

Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi a potom ih ocediti i iseći na kraće komade.
2. Prašku šunku iseći na kockice, šampinjone na listove a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti špagete, prašku šunku, šampinjone i kačkavalj. Dodati kečap, paradajz pire, majonez, parmezan, origano i ostale začine po ukusu.
4. Sve sastojke polako promešati kako bi se dobila kompaktna masa.
5. Listove zelene salate oprati i sa njima prekriti odgovarajuću tacnu za služenje. Odozgo staviti pripremljenu salatu i dekorisati po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije