Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
9 krompira
2 crvena luka
5 kašika kisele pavlake (12% masti)
150 g gaude
5 kriški pančete (ili nečeg suvomesnatog po izboru)
so, biber
Priprema:
1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.
2. Krompir potom isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.
3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.
4. Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete.
5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.
[caption id="attachment_112494" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: Za testo: 2,5 dl vode 80 g putera 125 ...
pročitaj jošPotrebno je: pola banane 1 breskva 1 kajsija kašičica meda (industrijski prerađenog) 10 malina 50 ml nezaslađenog voćnog soka Priprema...
pročitaj još[caption id="attachment_116949" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 18 parčadi tost sira 9 listova šunkarice ...
pročitaj još