U ovim savršenim zalogajima mogu uživati i mališani koji su preosetljivi na laktozu i gluten.
Foto: Gulliver/Thinkstock
Sastojci:
– 1 šolja integralnog pirinča
– 3 šolje vode
– 1/2 kašičice soli
– 1 šoljica smeđeg šećera
– 1 šoljica kokosovog mleka
– 1 kašika suvog grožda
– 1 breskva isečena na kriške
Priprema:
U dublju šerpu staviti šolju integralnog pirinča, tri šolje vode i pola kašičice soli da provri, a zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti pokriveno da odstoji sat vremena. Nakon toga dodati šoljicu smeđeg šećera, pola kašičice soli i šoljicu kokosovog mleka, pa staviti na jaku vatru dok ne provri. Zatim smanjiti temperaturu i povremeno mešati dok se smesa ne zgusne, a pirinač ne omekša (oko dvadesetak minuta). Dodati kašiku suvog grožđa, a kad se ohladi, i ostatak kokosovog mleka. Po želji možee ukrasiti breskom prethodnom isečenom na kriške.