LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
8 tankih fileta soma
200 g kačkavalja
3 jajeta
200 g prezle
200 g brašna
5 dl ulja
mešavina začina
1 limun
Za prilog:
1 veza blitve
600 g krompira
3 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
so
Priprema:
1. Filete soma začiniti po ukusu i posuti ih rendanim kačkavaljem. Potom pažljivo urolati, a krajeve prčvrstiti čačkalicom.
2. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti ih u dubokoj masnoći dok ne porumene. Sačekati da se prohlade pa ih preliti sokom od limuna.
3. Posebno pripremiti prilog. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga oguliti i iseći na kolutove. Blitvu kratko blanširati u ključaloj vodi da omekša, te je ocediti od suvišne tečnosti i krupno iseći. Beli luk iseći na listove. Sjediniti krompir, blitvu, i beli luk, pa ih preliti maslinovim uljem i začiniti po ukusu. Poslužiti kao prilog uz prženu ribu.
[caption id="attachment_108230" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: - 200 g šećera - 100 g čokolade za kuvanj...
pročitaj još[caption id="attachment_42079" align="aligncenter" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za kore: 10 belanaca 10 kašika šećera...
pročitaj još[caption id="attachment_117159" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 400 g brašna 2 kašike margarina 1 pileća...
pročitaj još