Da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći?
Trudnoća se nekim budućim mamama čini kao minsko polje, posebno kada je upitanju hrana. Pogledajte reč stručnjaka o tome da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći.
pročitaj jošSastojci:
500 g testenine po želji
1 brokoli
2 konzerve tunjevine
4 dl biljne pavlake
prstohvat belog luka u prahu
40 g parmezana
sok od pola limuna
1 kašičica maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
2. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi a potom ga ocediti.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
4. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle pa dodati beli luk u prahu, tunjevinu, brokoli, sok od limuna i promešati.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
[caption id="attachment_112215" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za koru I: 4 jajeta 4 kašike šećera ...
pročitaj još[caption id="attachment_111838" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 600 g pilećeg belog mesa 1 glavica crnog...
pročitaj jošIako su proteini neophodni da bi se deca pravilno razvijala i rasla, njihov preveliki unos može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod male dec...
pročitaj još