
Da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći?
Trudnoća se nekim budućim mamama čini kao minsko polje, posebno kada je upitanju hrana. Pogledajte reč stručnjaka o tome da li je bezbedno jesti tunjevinu u trudnoći.
pročitaj jošSastojci:
500 g testenine po želji
1 brokoli
2 konzerve tunjevine
4 dl biljne pavlake
prstohvat belog luka u prahu
40 g parmezana
sok od pola limuna
1 kašičica maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
2. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi a potom ga ocediti.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
4. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuvati. Skloniti sa ringle pa dodati beli luk u prahu, tunjevinu, brokoli, sok od limuna i promešati.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
[caption id="attachment_110942" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i Kolači[/caption] Sastojci: 150 g mlevenih oraha 150 g šećera u pr...
pročitaj još[caption id="attachment_116377" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 4 jajeta 100 g šećera 1 vanil-šećer 50 ...
pročitaj još[caption id="attachment_38787" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 500ml pasiranog paradajza 1 kašika...
pročitaj još