Lakše do začeća: Saveti i namirnice za povećanje plodnosti
Poslednjih godina sve više žena ima problem sa sterilitetom. Ukoliko želite da zatrudnite, ali ne uspevate u tome, otkrivamo vam prirodne načine na...
pročitaj jošSastojci:
1 kg skuše
brašno i prezla po potrebi
mešavina suvog biljnog začina po ukusu
ulje
Za sos:
maslinovo ulje
4 sveža paradajza
2 mlada crna luka
2 mlada bela luka
svež bosiljak
1 grančica ruzmarina
mešavina suvog biljnog začina
malo šećera
Za prilog:
3 velika krompira
1 veza blitve
so, biber
ulje
Priprema:
1. Za sos iseckati crni i beli luk, pa ga kratko propržiti na dobro zagrejanom ulju.
2. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti ga i iseći pa dodati luku.
3. Ubaciti grančicu ruzmarina, malo šećera, te posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu. Kuvati na umerenoj temepraturi.
4. Za to vreme pripremiti prilog. Na ulju i vodi dinstati krompir isečen na krupne kocke. Posoliti ga i pobiberiti po ukusu pa kad omekša, dodati opranu i isečenu blitvu. Kuvati još 10 minuta.
5. Ribu očistiti i izvaditi kosti, postuti je mešavinom suvog biljnog začina i utapkati prstima.
6. Zatim je uvaljati u mešavinu brašna i prezle pa pržiti na vrelom ulju s obe strane dok ne porumeni.
7. Kada se sos zgusne, ubaciti iseckan bosiljak i promešati.
8. Ribu servirati uz prilog, prelivenu pikantnim sosom.
[caption id="attachment_37744" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci za biskvit: - 5 jaja - 5 kašika šeć...
pročitaj još[caption id="attachment_111498" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 2 srednja svinjska filea 12 većih šampin...
pročitaj još[caption id="attachment_114670" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 400-500 g svinjskog filea 400 g bukova...
pročitaj još