Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
700 g fileta skuše
Za marinadu:
2 dl maslinovog ulja
1 dl belog vina
4 čena belog luka
1 limun
svež ruzmarin
mešavina začina
Za prilog:
600 g krompira
1 veza blitve
3 kašike jabukovog sirćeta
1 dl maslinovog ulja
3 čena belog luka
so, biber
Priprema:
1. Pripremiti marinadu. Sjediniti maslinovo ulje, belo vino, sok i rendanu koru limuna, pasirani beli luk, seckani ruzmarin i začine po ukusu.
2. Marinadom preliti filete skuše, pa ih ostaviti da miruju u frižideru 60 min. nakon toga ih ocediti i ispeći na roštilju.
Prilog:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a zatim oguliti i iseći na kolutove. Blitvu izblanširati i iseći na krupnije komade, beli luk ispasirati.
2. Sjediniti krompir, blitvu i beli luk, pa preliti maslinovim uljem i sirćetom. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. Skušu poslužiti uz prilog od krompira.
Ovsene pahuljice za večeru su odlične za našu probavu i za želudac jer su veoma lagane i jako lako se vare. One pripadaju grupi namirnica koje bi s...
pročitaj još[caption id="attachment_115761" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 500 g testa za lazanje 350 g šampinjon...
pročitaj još[caption id="attachment_111455" align="alignnone" width="640"] Foto: Posalji recept[/caption] Sastojci: 400 g taljatela 100 g zelene boranije ...
pročitaj još