Vitamini za bebe i decu: ultimativni vodič
Sa tako velikim izborom, vitamini za bebe i decu umeju izazvati glavobolju jer može biti teško znati šta je vašem mališanu zaista neophodno za zdra...
pročitaj jošFudblogerka i autorka dečjeg kuvara „Veseli zalogaji“, Katarina Stojković, spemila je odličan, a zdrav doručak: lepinjice od spelte i namaz od leblebije. 20 min i sve je spremno! Kada ovako započnete dan, energija neće izostati ni vama i mališanima!
Priprema:
Stavite 1 jaje da se skuva.
Za to vreme napravite lepinjice: 2.5 šolje speltinog brašna, 1/2 kašičice soli, 1/2 praška za pecivo, 2 kašike maslinovog ulja, 2/3 šolje tople vode. Napravite testo, razledite u lopice i svaku razvicite na 2-3mm debljne. U grill tiganj stavite malo maslinovog ulja, zagrejte i stavite lepinjicu. Sa gornje strane je poprskajte sa još malo maslinovog ulja i lepo ispecite sa obe strane.
Kada se lepinjica ispeče, stavite je u čistu kesu i prekrijte krpom (da ostane mekana). Dodajte i ostale ispečene lepinjice.
U blender ili seckalicu stavite 1 ocedjenu konzervu leblebije, 1 skuvano i oljušteno jaje, malo soli, 1 kašičicu senfa, malo belog luka u granulama (ili 1 sitno iseckani čen) i malo peršuna. Sve umutite i poslužite uz lepinjice. (Pročitajte i: Kako ishrana mališana utiče na razvoj mozga)
Mi smo sve ovo jeli sa svežom paprikom. Doručak za 10!
Ekonomičan, a veoma ukusan obrok! [caption id="attachment_102515" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Priprema ovog je...
pročitaj još[caption id="attachment_107185" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 200 g krompira – 1 dl ulja – 1 dl mlek...
pročitaj jošOtkako je naš sin počeo da jede nemlečnu hranu, veoma vodimo računa o tome gde nabavljamo namirnice. Uglavnom se snabdevamo od mojih roditelja, koj...
pročitaj još