22.03.2011 Ishrana deteta

Rižoto Primavera

Odličan  dodatak mesu za decu stariju od godinu dana, ali i za starije članove porodice 🙂

Potrebno je:

1 glavica crnog luka, sitno isečenog

1 manji praziluk, sitni isečen (i zeleni deo)

2 kašike maslinovog ulja

1 čen belog luka

220 g pirinča, najbolje integralnog

1,5 l supe od povrća (može i pileća, domaća supica)

kašika putera

1 tikvica, isečena na kolutiće

50 g naribanog sira (parmezan ili neki sličan)

50 g smrznutog graška

1 kašika sveže isceđenog limunovog soka

Priprema:

Crni luk i praziluk izdinstajte na zagrejanom ulju (treba da omekšaju). Dodajte beli luk i oprani pirinač, pa nastavite da dinstate još 2-3 minuta, povremeno mešajući. Dodajte kutlaču supice, promešajte i ostavite da se kuva sve dok pirinač ne upije tečnost. Tada dodajte novu kutlaču supe, opet ostavite da pirinač upije tečnost, a zatim nastavite sa dodavanjem sve dok pirinač ne omekša (ne sme da se raspadne!).

U međuvremenu, rastopite puter u tiganju, pa na njemu izdinstajte tikvice dok po ivicama ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte grašak, pa sve zajedno dinstajte dok grašak ne omekša (dodajte malo supe). Pomešajte pirinač sa dinstanim povrćem, a zatim u masu umešajte pola kesice parmezana ili nekog drugog sira.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije