
Zdravlje mališana: Namirnice koje su preporučljive za večeru
Večera je sve češće obrok, kada se okuplja cela porodica. Nekada je to bio ručak, ali današnji način života diktira drugačiju satnicu. I namirnice ...
pročitaj jošSastojci:
8 glavica luka srednje veličine
400 g šampinjona
2 dl soka od paradajza
100 g mesnate slanine
2 čena belog luka
2 kašike paradajz pirea
50 g pirinča
100 g mocarele
1 kašika seckanog peršuna
50 g putera
4 kašike ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Glavice crnog luka očistiti i nakratko kuvati u ključaloj vodi kako bi omekšale.
2. Zatim ih izvaditi, ocediti i ostaviti da se ohlade.
3. Oštrim nožem izvaditi sredinu luka tako da spolja ostanu po 3 lista.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti.
5. Šampinjone iseći na listove, slaninu na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
6. Na malo ulja propržiti slaninu kako bi porumenela. Zatim dodati seckanu unutrašnjost crnog luka, šampinjone i beli luk, te dinstati dok pečurke ne omekšaju.
7. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire, peršun, pirinač i začine po ukusu.
8. Unutrašnjost glavica luka napuniti pripremljenim filom.
9. Vatrostalnu posudu premazati puterom, poslagati u nju punjene glavice luka, zaliti sokom od paradajza i staviti ih da se peku u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja na svaku glavicu staviti kocku mocarele i vratiti u rernu dok se sir ne otopi.
Ukusan obrok sa mesom na dečijem tanjiru može da izgleda bajkovito. Evo ideje kako da napravite i servirate bolonjeze sos... [caption id="attach...
pročitaj još* Za decu stariju od 12. meseci Potrebno je: Fil: 300 g rendane sveže bundeve (mogu i jabuke) pet kašika mlevenog keksa kašika pu...
pročitaj jošAko je vaša beba starija od godinu dana, za doručak joj možete dati integralni hleb premazan ovom ukusnom paštetom. Uz šolju jogurta ili kiselo...
pročitaj još