
Desert za danas: Francuski tart-tatin
[caption id="attachment_112368" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 50 g putera 300 g žutog šećera 1 ...
pročitaj još
* bogat kalcijumom i vitaminima
* za bebe starije od sedam meseci
Šta vam je potrebno?
* 100 g pirinča (najbolje integralnog)
* 500 ml adaptiranog mleka
* 1-2 kašike fruktoze
* pola kašičice esencije od vanile
* 10 zrelih kajsija
Priprema:
1. Pirinač dobro oprati, a zatim ga skuvati u 3 dl vode. Ocediti od vode.
2. Napraviti odgovarajuću količinu adaptiranog mleka, pa u njega umešati skuvani pirinač. Zasladiti fruktozom.
3. Kajsije operite, očistite od koštica, a zatim ih prelijte ključalom vodom da omekšaju. Izgnječite ih ili izmiksajte da dobijete kašu. Pomešajte je sa masom od pirinča, ohladite i ponudite bebi.
[caption id="attachment_112368" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 50 g putera 300 g žutog šećera 1 ...
pročitaj jošU proleće i leti, naravno, konzumiramo mnogo vode. Ali, pored klasične limunde na sto iznesite nove voćne kombinacije. Voda sa voćem je idealna. Ne...
pročitaj jošEkonomičan, a veoma ukusan obrok! [caption id="attachment_102515" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Priprema ovog je...
pročitaj još