
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
12 suvih listova za lazanje
350 g sitnog sira
40 g parmezana
200 g kačkavalja + 150 g za posipanje
100 g buđavog sira
50 ml maslinovog ulja
30 g putera
2 čena belog luka
400 g pelata paradajza
1 kašičica šećera
prstohvat bosiljka
so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti sitni sir, izmrvljeni buđavi sir, rendani kačkavalj i parmezan, pa dobro izmešati.
2. U veću šerpu sipati dosta vode, dodati dve kašičice soli i kuvati dok ne proključa. Spuštati po nekoliko listova lazanja i kuvati ih dok ne omekšaju. Zatim ih vaditi rešetkastom kašikom da bi se ocediti od suvišne tečnosti.
3. Posebno u dubljem tiganju zagrejati maslinovo ulje i puter, pa propržiti dva čena belog luka, isečenog na listove. Sipati pelat paradajza, dodati kašičicu šećera i bosiljak, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije umak željene gustine.
4. Na probareni list lazanje staviti punu kašiku nadeva od sira i urolati. Na isti način oblikovati još rolnica.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju punjene kanelone. Preliti ih umakom od paradajza i staviti u zagrejanu rernu na 200°C da se peče oko 30 min. Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i varatiti u rernu dok se sir ne rastopi.
Sastojci: [caption id="attachment_118753" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Krem 4 žumanca 120 g šećera u p...
pročitaj još[caption id="attachment_111838" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 600 g pilećeg belog mesa 1 glavica crnog...
pročitaj još[caption id="attachment_38732" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Osnovna smesa za pohovanje: - 1,5 šolja brašn...
pročitaj još