Tivice iz rerne pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste sosova, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mesa.
Foto: Gulliver/Thinkstock
Potrebno je:
– 1 velika tikvica
– 50 g susam
– 100 g kukuruznog brašna ili prezli
– malo mleka
– so
– malo belog luka u prahu, slatke ili ljute paprike u prahu
– malo rendanog tvrdog sira
– papir za pečenje i malo ulja
Priprema
Tikvicu isecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje. Pomešajte sve suve sastojke.
Ulijte malo mleka u jednu činiju. Odstajale kolutove ocedite. Svaki kolut uronite u mleko pa uvaljajte s obe strane u začine. Pritisnite da se dobro zalepi. Potom kolutove složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Po želji pokapajte uljem (nije obavezno). Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.