8 bezazlenih pojava kod beba koje uznemiruju sve majke

Ako ste se do sada uznemirili svaki put kada vaša beba napravi nešto neuobičajeno, nakon čitanja ovog teksta, svakako ćete mirnije spavati.

1. Ponekad pocrveni u licu i ispušta čudne zvuke
Bebina creva miruju devet meseci u maminom stomaku, ne radeći apsolutno ništa. Kada se beba rodi i počne sisati, njena creva dobijaju ogroman “zadatak” koji ne uspevaju baš uvek najbolje obaviti. Zato beba često ispušta gasove, pritom se naprežući kao da ima stolicu (s već poznatim crvenilom na licu), a mame se tada obično zabrinu i pomisle da bebu nešto boli ili da ima problem s pražnjenjem creva. Ne brinite, sve je u redu. Kad primetite ovu pojavu kod vaše bebe, podignite je u uspravan položaj jer nije jednostavno ispuštati gasove u ležećem položaju.

2. Možda noktići deluju kao da su urasli, ali nisu
Većina roditelja brine zbog izgleda noktića svoje bebe, jer izgledaju kao da su urasli u meso. Međutim, to je sasvim normalno i ne treba da vas brine. Ako, i pored svega, sumnjate da je bebin nokat urastao u meso, napravite mali test: nežno prstima stisnite bebin nokat. Ako je urastao to ćete vrlo brzo saznati, jer će beba bučno oglasiti.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije