Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošTivice iz rerne pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste sosova, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mesa.
Potrebno je:
– 1 velika tikvica
– 50 g susam
– 100 g kukuruznog brašna ili prezli
– malo mleka
– so
– malo belog luka u prahu, slatke ili ljute paprike u prahu
– malo rendanog tvrdog sira
– papir za pečenje i malo ulja
Priprema
Tikvicu isecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje. Pomešajte sve suve sastojke.
Ulijte malo mleka u jednu činiju. Odstajale kolutove ocedite. Svaki kolut uronite u mleko pa uvaljajte s obe strane u začine. Pritisnite da se dobro zalepi. Potom kolutove složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Po želji pokapajte uljem (nije obavezno). Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.
[caption id="attachment_111896" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 700 g ćurećeg belog mesa 300 g slanine u...
pročitaj još[caption id="attachment_114030" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 650 mlevenog pilećeg belog mesa 1 manja ...
pročitaj još[caption id="attachment_109421" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 5 dl mleka – 1 puding od vanile – 500 ...
pročitaj još