20.03.2017 Ishrana deteta

Zašto su bebi potrebne voćne kašice

Kako raste beba počinje da zahteva raznovrsniju hranu, koja pored majčinog mleka zadovoljava sve potrebe za razvijanjem. Tada na scenu stupa voće i povrće sa kojima se  dete „upoznaje“ kroz prve kašice. Voće je vrlo važan izvor vitamina, minerala i prirodnih šećera koji obogaćuju bebin organizam. Bitno je za rast, razvijanje, jačanje imuniteta i snage.

Sa voćnim kašicama treba krenuti na samom početku uvođenja dohrane, negde posle bebinih šest meseci. Voće je najbolje davati u retkim kašicama, a kasnije kako se beba navikava na ukuse možete davati sve gušću i čvršću hranu. Imajte u vidu da bebe sa oduševljenjem prihvataju voće kao prvu hranu zbog ukusa, ali kasnije se može desiti da odbijaju manje slatku hranu kao što je povrće ili nezaslađene žitarice. Izbalansirajte davanje kašica sa žitaricama i onih sa voćem.

Jabuka se pokazala kao najpogodnije voće koje se brzo dopadne bebama, a i vrlo je dostupna. Počnite prvo sa sokom od jabuke koji ćete davati na kašičicu, po jednu svaki dan. Već nedelju dana kasnije možete dati i prvu kašicu od jabuke. Odmah potom možete početi i sa ostalim zgodnim ukusnim voćnim kašicama – ponudite bebi bogastvo raznovrsnih voćnih ukusa.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije