mame
31.01.2023 Dete

Mame, izračunali su vaš godišnju platu za sve što radite!

Mame, računica je jasna. Za sve vaše obaveze koje imate u toku dana i sve „radne pozicije“ koje obavljate, zaslužile ste popriličnu svotu novca. Evo koliko tačno!

Sve obaveze u danu jedne mame

Svi znamo da mamin posao nikada nije završen. Brišete prljave površine, šmrkave noseve i svoje umorne oči više puta. Iznova i iznova u toku dana pospremate razbacane igračke, presvlačite musave i svoje i bebine majice i redovno pevate azbuku. I to sve bez naknade!

Koliko sati mame nedeljno rade?

Toliki deo života provodite u ulozi mame i to neplaćeno. Prema istraživanju, to je u proseku čak 119 sati neplaćenog posla nedeljno. I to na različitim „pozicijama“ – taksista, kuvarica, učiteljica, vaspitačica, doktorica. To znači da imate čak 79 prekovremenih sati tokom svake nedelje.

Računica je jasna: Mame ovoliko treba da budu plaćene

Vi ste mame i oblikujemo male ljude u lidere sutrašnjice i u suštini, to je posao sa smenom od 24 sata. Svakog dana. Radite mnogo i neki naučnici su pokušali da izračunaju koliko treba da budete plaćene za sav naš trud. Kažu da je ta cifra preko 200.000 dolara godišnje. To je više od nezamislivih 16.000 dolara mesečno koje nikada niste dobile za svako vaše odricanje.

Da se vratimo na istraživanje, čak polovina majki izjavila je da im fale izlasci sa prijateljima ali da jednostavno nemaju prostora za to.  (Pročitajte: Da li ste usamljeni? )Trećina mama je rekla da bi volela da ima vremena i za fizičke aktivnosti, da se posvete oblikovanju svog tela i celokupnom zdravlju.

Zato mislimo da je najmanje što zaslužujete ogromna zahvalnost jer niko ne može da vas zameni. Buket cveća je samo mali znak pažnje koji ne može da nadoknadi ono što dajete od sebe svakog dana ali bilo bi lepo da ga dobijete s vremena na vreme. Na nerazumevanje ste navikle, zato ćete se najbolje osećati kada ste okružene mamama koje se jednako osećaju kao vi. A zapravo ne tražite mnogo.
Miljana Momirović

tatyana_tomsickova/GettyImagesPlus

još iz kategorije