Pozitivni efekti koje igranje napolju ima na dete

Deca provode isto toliko vremena za radnim stolom i u školskoj klupi koliko i odrasli na poslu. Kada završe časove u školi, odlaze kući i rade domaće zadatke. Možda je ova praksa dobra za usvajanje gradiva, ali većina roditelja će se složiti da deci treba više vremena za igru.
Vreme koje provode napolju bez nadgledanja od strane odraslih je dragocena prilika da nauče kako da se ponašaju u različitim situacijama. Potrebno im je vreme i prostor u kojem bi mogli da razviju sopstvenu svest i veštine.

priroda

1. Poboljšava jezičke veštine
U igri na otvorenom deca stvaraju svoj “kosmos” i dele ga sa svojim drugarima. To im je jedinstvena prilika da istražuju svet koja ih okružuje i nauče da svoje misli i zapažanja formulišu.

2. Povoljan uticaj na zdravlje
Trčanje, sunčeva svetlost i svež vazduh imaju povoljan uticaj na dečiji imunitet. Današnjoj deci koja previše vremena provode u zatvorenom igranje napolju će pomoći da izbace sav višak energije zbog koje vam se ponekada čine nemogućim.

3. Oslobađa stresa
Odrasli imaju pauze i godišnje odmore kako bi se rešili stresa i poboljšali produktivnost. I deci je potreban neki izduvni ventili kako bi se rešili negativne energije koja se nakupi tokom sedenja u školskoj klupi.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije