JOD = dobro zdravlje

Svakodnevne obaveze i stres, neprestana briga za najmlađima, iscrpljuju naš organizam kako fizički tako i psihički.

Vitamine i minerale unosimo iz namirnica i vode koje konzumiramo. Neke minerale je neophodno unositi svakodnevno pošto naš organizam nije sposoban sam da ih proizvede. Jedan od njih je JOD. On je neophodan za pravilan rad štitne žlezde a od velikog je značaja trudnicama i deci. U trudnoći utiče na razvoj neuronske mreže, koja je neophodna za razvoj inteligencije pa se njegov uticaj nastavlja i u detinjstvu.

Neodstaci joda se reflektuju i na naš spoljašnji izgled. Jedan od pokazatelja je suva, gruba i iritirana koža. Detoksikacija organizma se vrši putem kože, kada telo izbacuje toksine ali na taj način reguliše i telesnu temperaturu. Nedostatak joda može da naruši ovaj prirodni tok.

Zato dok idemo u susret praznicima, slavama, a samim tim i povećanom unosu hrane, pokušajmo da obratimo pažnju koju hranu ćemo uneti u svoj organizam. Kod nas joda ima u mineralnoj vodi bogatoj prirodnim jodom. Davne 1912. godine zlatne medalje na sajmovima u Rimu, Parizu i Londonu osvojila je voda iz pod nazivom ”Franc Jozefova“.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije