Bebine flašice sterilišete tri puta nedeljno

U domu novorođenčeta, cucle i flašice su uvek na prvom mestu. Ma koliko da ih imate, ako beba ne sisa u nekom momentu shvatićete da ih ipak nemate dovoljno. Patronažna sestra Slavica Đorđević, za sajt trudnoćaizdravlje.rs objašnjava kako da ih pravilno održavate.

Za početak, dobro ih operite običnim deterdžentom predviđenim za pranje sudova i vodom. Naravno, koristite i četkicu za pranje flašica kako biste uklonili sve nečistoće.

Zatim, na red dolazi sterilizacija. Neke mame imaju sreću da naslede ili da mogu da priušte sterilizator – koji je od velike pomoći ako imate novorođanče koje ne sisa.

Metoda otkuvavanja je proverena i takođe efikasna tehnika. U dublju šerpu potopite flašice i cucle, dodajte  vodu  i malo sode bikarbone. Preporuka je da se koristi destilovana voda. Dovoljno je par minuta kuvanja. Kada se voda prohladi, sterilisane predmete stavite na pelenu da se iscede i osuše.

Sa sterilizacijom ne treba preterivati; beba mora da se navikava na spoljni svet i sve mikroorganizme u njemu. Dovoljno je da tri do četri puta nedeljno sterilišete bebi opremu.

Važna napomena: nakon svake upotrebe flašicu detaljno operite toplom vodom i deterdžentom uz korišćenje četkice za pranje flaša (koju ćete koristiti samo za tu namenu).
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije