22.01.2015 Razvoj bebe

Žene sa velikom zadnjicom rađaju pametniju decu

Istraživači su otkrili da se razvoj mozga beba, posebno tokom dojenja, oslanja na masne zalihe koje potiču od majčinih butina i zadnjice.

majka doji3 za bebu
Kako kaže profesor Vil Lasek, sa Univerziteta u Pitsburgu, u mastima koje se nalaze na ženskoj zadnjici i butinama nalazi se visok stepen DHA (Dokozaheksaenoinska kiselina) a to je zapravo omega 3-masna kiselina primarna strukturna komponenta ljudskog moždanog cerebralnog korteksa.

DHA je od suštinskog značaja za rast i funkcionalni razvoj mozga kod beba. Takođe, DHA je potrebna za održavanje normalne funkcije mozga kod odraslih. Uključivanje obilne DHA u ishrani poboljšava učenje sposobnosti, dok nedostaci DHA direktno su povezani sa deficitom u učenju, ističui naučnici.

Mi volimo velike zadnjice, a evo i zašto, šale se istraživači, zato što pomaže bebama da pravilno razviju mozak. Ne treba zaboraviti i to da bebin mozak razvija i tokom dojenja.
U svom opsežnom istraživanju, prof. Lasek još navodi da u poređenju sa muškarcima i drugim primatima u divljini, ženke imaju mnogo više ukupne telesne masti. Distribucija telesne masti je takođe veoma različita. Tela sisara i primata obično imaju oko 5-10 % masti, ali kod žena je taj procenat čak 30 % u proseku.

Naučnici su takođe utvrdili da količina masti sa tih delova tela direktno utiče na na bebin opstanak ali i na inteligenciju deteta.

U jednom delu pomenute naučne studije kaže se da je potrebno mnogo masti sa zadnjice i butina kako bi one bile bogate DHA. Izgleda da su žene evoluirale da akumuliraju te masti dok beba ne stigne, ističe prof. Lasek.

Dakle, naučnici vole velike zadnjice i zaobljene butine. Čak i oni muškarci koji se ne bave naukom priznaju da ih privlače zanosne, velike zadnjice.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije