15.01.2016 Zdravlje bebe

Majka koja je izgubila sina zbog vakcine

Otkad su prošle godine izgubili tek rođenog sina, Greg i Ketrin Hjudžes posvetili su se tome da se svakoj trudnici ponudi vakcina protiv velikog kašlja, kako svoje dete ne bi dovela u opasnost.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Roditelji Ketrin i Greg Hjudžes iz Australije objavili su potresan video o svom sinu Rajliju koji je preminuo od posledica velikog kašlja i na taj način želeli da upozore druge roditelje na to koliko su vakcine važne.

Njihov sin Rajli preminuo je u martu prošle godine, a neutešni roditelji odlučili su da o tome ne ćute, kako bi možda sprečili da se još nekom detetu dogodi slična stvar.

„Čuvala sam ove snimke za sebe i svaki put bi mi se ledila krv u žilama dok sam slušala svog prelepog dečaka kako kašlje. Međutim, odlučili smo da ih objavimo i upozorimo druge roditelje da ne prave istu grešku kao mi. Volela bih da sam znala da treba da se vakcinišem dok sam bila trudna sa Rajlijem“, napisala je mama Ketrin na Fejsbuk stranici koju je posvetila svom tragično nastradalom sinu.

The Last 24 Hours**********************2pm, Monday March 16th 2015We stood anxiously in the pediatrics intensive…

Posted by Light for Riley on понедељак 3. август 2015.

Rajli je napustio ovaj svet samo četiri nedelje od rođenja, a samo jedna vakcina mogla je da spase njegov mali život.

Vakcina protiv velikog kašlja efikasna je u 80 odsto slučajeva, međutim, nakon pet do osam godina njena efikasnost se polako gubi, te odrasli nisu imuni. Zato je važno zaštiti bebe.

„Nadam se samo da će svi ljudi konačno prihvatiti istinu da jedino što može minimalizovati bolest ili čak potpuno je zaustaviti, jesu vakcine“, napisala je neutešna majka.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije