Evo kako da budete bolji roditelj vikendom

Stres koji se nakupi tokom nedelje često rezultira sumornim vikendom koji prođe u „razvlačenju“ po kući, čime utičete na život čitave porodice.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Posle duge nedelje koju se proveli ispunjavajući brojne poslovne ili kućne obaveze, ne dozvolite da vam i vikend propadne. Provedite slobodne dane sa svojom porodicom na najbolji način i oslobodite se stvari koje to mogu da vam pokvare.

Najlakše je sebi i ostalima reći da ste umorni i provesti vikend unutar četiri zida, ispred televizora, dok deca „tumaraju“ po stanu, ali to može veoma loše da utiče na život vaše porodice.

1. Radite nešta zabavno nedeljom i ne kukajte zbog ponedeljka

Ublažite sumorno raspoloženje koje će se sigurno javiti u nedelju tako što ćete dan provesti baveći se zabavnim stvarima koje uključuju celu porodicu.

Možete da svaku nedelju imate porodičnu večeru koju ćete pripremiti zajedno ili bilo koju drugu zabavnu aktivnost zbog koje ćete se radovati poslednjem danu vikenda.

2. Nemojte da prespavate pola dana

Znamo da je primamljivo iskoristiti vikend za duže ostajanje u krevetu, i celodnevno „razvlačenje“ po stanu, ali ako ustanete ranije od svojih ukućana imaćete vremena i za aktivnosti u kojima možda samo vi uživate i koje su vam jako važne.

Ako želite da odete na trening, završite omiljenu knjigu ili možda završite neke preostale obaveze sa posla, mnogo manje ćete poremetiti ostale članove porodice ako rešite da to uradite ujutro umesto u sred dana.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije