20.11.2016 Kutak za mame

Šest stvari koje zaposlene mame ne vole da čuju

Biti majka jedan je od najzahtevnijih, ako ne i najzahtevniji posao na svetu. Naravno da ima poslova koji traže težak fizički rad, poslova koji iscrpe zadnji atom ljudske snage, ali biti odgovoran za nečiji život i podizanje dobre i kvalitetne osobe nije nimalo lako. Ima majki koje se žele vratiti na posao kako bi ostvarile komunikaciju s „odraslim“ osoba, koje njihov posao ispunjava, koje na to tera financijske situacija ili to jednostavno žele. I sve su to valjani razlozi.

Donosimo vam kratki pregled stvari koje ni jedna zaposlena majka ne želi čuti:

Ne bojiš se da će dete izgubiti poverenje u tebe?
Ako majka radi, ne znači da nije tu za svoje dete i da dete ima osećaj da je majka tu za njega. Biti majka koja radi nema veze s zanemarivanjem svoje dece. To je pogrešan način gledanja.

Meni bi deca previše nedostajala da radim
Ponovno, nemaju svi mogućnost izbora hoće li se vratiti na posao ili ostati kod kuće. Dovoljno je da majci nedostaju deca dok je na poslu, ne morate je i vi još na to podsećati.

Ženi je mesto u kući s decom
Ovu izjavu nema potrebe niti komentirati. Seksistička izjava kojoj je mesto u nekim drugim vremenima.

Čudim se što si se odlučila vratiti na posao. Tvoj muž se čini uspešan’
​To što je muž uspešan, ne znači da žena ne mora ili, još bolje, ne želi raditi. Ova izjava takođe daje naslutiti da znate kakva je porodična situacija, što u većini slučajeva nije istina.

Jao, grozno izgledaš!
​Zaposlene majke nemaju toliko vremena kao pre koje mogu odvojiti na kozmetičke tretmane, ležanje u kadi, a čak je i spavanje luksuz. Stoga, nemojte se čuditi ako nisu doterane svaki dan.

Ja nikad ne bih mogla prepustiti nekom drugom da odgaja moju decu
​Ako dete ide u jaslice, vrtić ili ga čuva bejbisiterka to ne znači da majka ne odgaja svoje dete. Roditeljski sastanci, odlazak kod doktora, rođendanske proslave, ostajanje kući s bolesnim detetom, pitanje kako su proveli dan, igra, učenje čitanja, pisanja, neprestano ponavljanje, odlasci na izlete, more, spavanje s njima, čitanje priča i maženje: ako to nije vaspitanje deteta, šta je onda?
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije