U poslednje vreme sve češće se priča o blagodetima sirove hrane. Ukoliko se do sada niste upustili u tu gastronomsku avanturu, predlažemo vam recept za ručak na bazi proteina.
Foto: Albumarium
Po dve kašike smrznutog graška i kukuruza šećerca preliti toplom vodom, da se odmrznu. Dodati šaku rukole, pet čeri paradajza ili jedan veliki, pola narendanog krastavca, pola narendane tikvice, rendanu šargarepu, malu cveklu izrendanu sa korom, dva lista zelene salate, pola seckane paprike, mladi luk sa perjem, češanj belog luka.
Ukoliko volite da mešate ukuse možete dodati i pola avokada, suvo grožđe ili nekoliko seckanih suvih šljiva i 30 grama semenki (orah, badem, sirovi kikiriki…) Sve se obilno zalije hladnim ceđenim uljem (može i kombinacija: kašičica makovog ulja, ulja od bundeve, kukuruznih klica, kikirikija, susama i dve kašike maslinovog ulja) i sokom od jednog limuna.