09.08.2016 Saveti

Kada ovo budete pročitali, VIŠE NIKADA nećete koristiti mikrotalasnu za pripremanje hrane!

Tvrdnje naučnika da hrana iz mikrotalasne može ozbiljno uticati na ljudsko zdravlje dolaze iz nekoliko razloga. Evo i kojih…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Naučnici su zabrinuti zbog sve veće upotrebe mikrotalasnih rerni za pripremu hrane, budući da ona emituje radijaciju koja je opasna ukoliko se mikrotalasna često koristi, a hrana koja se može nabaviti u plastičnim posudama ima slabu nutritivnu vrednost.

Pre svega, plastične posude u kojima se nalazi već spremljena hrana za podgrevanje, tokom tog procesa otpušta kancerogene otrove.

Naučnici su takođe zabrinuti i zbog konstantne izloženosti radijaciji koja se emituje iz mikrotalasnih rerni koja može uzrokovati probleme s koncentracijom, energijom i spavanjem.

Dodatni otrovi stvaraju dodatni pritisak na probavni i imuni sistem ljudskog organizma. Mogu imati štetan uticaj na plodnost, hormonalni balans, krvni pritisak, kardiovaskularni sistem, raspoloženje, čak i libido„, rekao je nutricionista Rik Hej.

Hrana iz mikrotalasne takođe ima i manju nutritivnu vrednost i neretko sadrži prevelike količine šećera, soli, hemikalija i konzervanasa.

Nutricionisti preporučuju da hranu, ako se ipak odlučite za jela iz mikrotalasne, pre podgrevanja prebacite iz plastične u staklenu ili keramičku posudu i tako smanjite štetno dejstvo rerne.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije